Más….

Ma este nem a várandósságról, s nem is a szülésről írok…

Az anyaság egyik nehéz oldala. Tegnap este beszélgettünk Ketteskével. Rengeteg mesélni valója volt, csacsogott, nevettünk…s aztán egyszer csak elhalkult…s azt mondta, neki van egy MÁSvilága…

Letettem a ceruzát a kezemből…mitől lesz valaki MÁS? Milyen MÁSvilága lehet egy 9 éves fiúcskának? Mitől érezheti MÁSnak magát??

Nehezen megy a tanulás, az odafigyelés, s ebből eredően sok-sok nehézséggel néz szembe nap mint nap. Soha nem panaszkodik itthon, csinálja, gyűri, néha könnyes szemmel ismétli utánam már századszorra elmondott verssorokat, amiket még mindig nem tud.

S azt mondja, hogy ő éppen ezért MÁS. Szeretne ő figyelni, de a “szemem másfele néz, Anya”.

Szeretne ő példásan tanulni, hogy büszkék legyünk rá-bár itthonról folyamatos dicséretet kap-, szeretne ő is olyan lenni, mint a jó tanuló gyerekek.

Neki szegeztem a kérdést:ettől te MÁS vagy? Ez neked milyen érzés?

Átbeszéltünk mindent. Hogy szerencsére minden ember más és más. Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák. Minden emberben van valami csodálatos. S hogy benne mennyi érték van. Bízom benne, hogy elhitte.

Attól, hogy valakinek nehezebben megy az általános iskola már MÁS? Nekem nem!!

Nem vagyok jó a számolás területén, sőt a fizika sem az erősségem. De a biológiát kenem vágom. Akkor én is MÁS vagyok?? Valahogy, valami nagyon elcsúszott…az én gyermekkoromban nem voltak ekkora megkülönböztetések, melyek manapság stigma nagyságúra nőttek.

Tudjátok, mit? Tényleg MÁS valamiben. Mérhetetlen szeretet és önzetlenség van benne. Remélem, hogy a kudarcok ellenére ilyen is marad…. S általa megismerhettem egy MÁSik oldalam. Türelmet, elfogadást tanulhatok tőle nap, mint nap.

Csak egy valami nagyon nehéz…..anyaként megélni, hogy a gyermeked úgy érzi ő MÁS!

 

Hamarosan megrendezésre kerül Lélektánc címmel egy előadássorozat a Gólyahírben. Az első alkalommal pont a MÁSságról fog szólni.

Indigó gyerekek – Indigó felnőttek – avagy “Melyik bolygóról jött ez a gyerek??!!!” Az indigó elnevezés eredete, magyarázata Miért és miben mások a mai gyerekek? Helyes és helytelen megbélyegzések Indigó felnőtt – indigó gyerek – és az élet együtt Hasznos eszköztár az együttélésre.

Én már nagyon várom, hogy meghallgassam.

Ti is?

Ez is érdekelhet…

2 hozzászólás

  1. Nagy Orsolya szerint:

    “A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze Őket? Mindegyik Más. Mindegyik Különleges. Mindegyik Gyönyörű…”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..