“Az életed fogja meghatározni”

Október 22. Szombat reggel…nehezen hagyom itthon a családot, amióta “nem csak” Gólyahírezek, hanem főállásban is dolgozom, a hétvégét igyekszem szabaddá tenni.

Ám pár hete kaptam egy meghívást Sevcsik M Annától, a Babagenetika Egyesület alapítójától. Anna nagyon közel áll a szívemhez. Sajnos saját magán megtapasztalva indult el ezen a nehéz, ám tiszteletre méltó úton. Anna azért küzd, hogy minden várandós megkapja a megfelelő tájékoztatást az összes, elérhető genetikai vizsgálatról, s még nagyobbat merve álmodta meg, hogy állami finanszírozottá váljon az oly sok kismama számára elérhetetlen, drága, ám nagyon fontos genetikai vérvétel.

2016 májusa, Születés Hete Pakson. Ide invitáltam először meg Annáékat, hogy mi is, itt vidéken lássuk, halljuk e nemes feladat követeit. Itt kezdődött minden…a Babagenetika és a Gólyahír között.

Azóta hetente váltunk pár szót, levelezünk, álmodunk, s merünk még nagyobbat álmodni.

Október 22-én a Magyar Nők Szövetsége és a Babagenetika Egyesület megszervezte az első workshopját, sajtótájékoztatóját.

Ez az a szombati program, amit kár lett volna kihagynom.

Már a megnyitó beszédén elsírtam magam, melyen Anna fantasztikusan megfogalmazta céljaikat.

Több előadó követte egymást, mely egyaránt volt érdekes nekem, mint szakembernek, de ugyanakkor érthető volt a laikusok számára is. Családias környezet, neves szakemberek, érintett szülők, civil szervezetek, s mind azt a célt támogatják, melyet az egyesület képvisel.

Budapest. Egy  négy gyermekes családanya, aki egy hatalmas álmot vált valóra. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ez az álom valóra váljon.

Ezt a workshop-ot vidéken is meg kell szervezni, ezt látni, hallani kell mindenkinek.

Köszönöm, hogy veletek dolgozhatok Anna.

Kérlek benneteket, támogassátok őket, olvassatok róluk.

http://babagenetika.hu/

Print

Ez is érdekelhet…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..