Anyaság kontra önmegvalósítás

Édesanya vagyok, 3 legszebb korban lévő fiúcskának az édesanyja.

Egyeske 13 éves, nem kell ragoznom, ugye? Mutálás, érzelemkitörések,lustaság. Viszont mérhetetlen nagy szeretet van benne. S ez az én szerencsém..még..ezért nem olyan nehéz vele…még…

Ketteske 9 éves, jujujj, nem könnyű. Nála is felfedezni vélem a kiskamaszkori változások szelét.

Hármaska 15 hónapos. Dackorszak küszöbén, nyílik a világ, minden érdekli, s a határokat nem igen szereti.

Imádom őket, szeretem az összes velük eltöltött perceket, órákat, napokat.

S mégis úgy éreztem, nekem ez nem elég.

Szülésznő vagyok és édesanya. Hogy fér meg a kettő egymás mellett? Hogy tudjak kiteljesedni úgy, hogy közben a fiúk se érezzék a hiányomat.

Tudjátok, mit? Meg lehet csinálni. Államvizsga 3 gyerek mellett pipa.

Nyelvvizsga a következő ugródeszka, de az is meglesz.

Aztán itt a Gólyahír. Számtalan új ötlettel a tarsolyomban. Nagyon jó azt a pár órát a hivatásommal tölteni. Kicsit más, s mégis ott van velem az anyaságom is. A gyerekeim által lettem hiteles. Ők tanítottak meg arra, amit az iskolában nem tanítottak. Arra, hogy az élet nem mindig úgy zajlik, ahogy én elképzeltem. Jöhetnek változások, melyek lehet első gondolatra megrémítenek, hogyan tovább, de a változás jó.

Lassan 2 éve lesz, hogy meg tudtok, kiscsaládunkból nagycsalád lesz. Megijedtem. Ott álltam az államvizsga küszöbén, a Gólyahír szárnyalt. Mi lesz most? S mi lett? Egy hatalmas csoda. Csodaként éltem meg a várandósságom, hogy kismamaként tarthattam a foglalkozásokat, tornázhattam a többi kismamával, még jobban közelebb éreztem magam hozzájuk. Kipróbálhattam milyen nagy pocakkal vizsgára járni, szoptatások között szakdolgozatot írni, egy édesbogyó mellett záróvizsgát tenni.

A héten a csoportos szülésfelkészítő foglalkozáson a szoptatásról beszéltem. S annyira jó volt mindezt úgy megtenni, hogy Benikém még mindig szopizik.

Szóval. Mi édesanyák, képesek vagyunk bármire. S ha úgy érzitek, el kell egy kicsit mozdulnotok otthonról, s használni női oldalatok azon részét, ami nem csak a gyermekeitek körül forog, tegyétek ezt.

Én megtettem, s nagyon boldog vagyok. Bizony édesanyaként is megvalósíthatjuk önmagunkat. És épp úgy, mint én, bármelyikőtök képes rá. Hajrá nekünk.

Ez is érdekelhet…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..