Rita szüléstörténete

Az én szülésem abszolút úgy zajlott (szerencsére), ahogy a Gólyahírben Tündi felkészített. Ez által semmi sem okozott meglepetést, tudtam mire számíthatok.

Itthon kezdődtek a fájások a szülésem előtt két nappal. Még elég rendszertelen volt, de éppen annyira rendszeres is, hogy tudjam, elkezdődött. Egész éjjel nem aludtam, mert a fájások nem hagytak. Reggel hívtam is a Tündit, hogy-hogy is állok. Rögtön intézett nekem egy soron kívüli nst vizsgálatot. 🙂 Ami persze még semmi rendkívülit nem mutatott, csak annyit, hogy már tényleg vannak fájások. Estére már egyre sűrűsödtek, míg végül elértük az öt perces fájásokat. Elindultunk hajnali öt órakor a kórházba. (Azért nem indultam előbb, mert tudtam, hogy nem lehet gond, és inkább itthon vajúdtam – ez is gólyahíres tanács volt -, zuhanyoztam többször, labdára ültem, a saját környezetemben próbáltam elviselni a fájásokat, amíg csak lehet. A kórházba érkezésnél is minden úgy zajlott, ahogy elmondták. Felvették az adatokat, apuka kint maradt, az ügyeletes orvos megvizsgált, beöntés (wc 40 percig 🙂 ), aztán zuhanyozás jó sokáig. Az alternatív szobába kerültem (amit szintén Tündi tanácsolt, hogy érdemes azt választani), szerencsém volt. Megérkezett a dokim, megrepesztette a burkot és három óra múlva megszületett az én kis gyönyörűségem. Most ugrottam egy nagyot. A szülésről annyit, hogy kérésre megengedték, hogy leszálljak az ágyról, a labdára ültem, aztán álltam amíg bírtam, vagyis addig, amíg el nem jött a kitolás.

Tényleg minden percről-percre úgy történt, ahogy felkészítettek. Minden!!! Tudtam, hogy mire számíthatok, semmi nem ért meglepetésként, emiatt nagyon nyugodt voltam, még akkor is, ha nem éppen a legkedvesebb szülésznőt fogtam ki. De összességében ez sem zavart. A lényeg, hogy minden rendben volt.

Mindenkinek ajánlani tudom a Gólyahírt, mert neki köszönhetem, hogy így alakultak a dolgok, ahogy. Nem beszélve a kellemes, családias, baráti légkörről.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..