Amikor egy Anya szíve sajog, avagy beteg a gyermekünk

Az elmúlt időszakban minden héten tartottam gyermek elsősegélynyújtó tanfolyamot Szülőknek, ahol a “mindennapos” balesetek mellett a “mindennapos” betegségekről is beszélek. A sok-sok mondandómat azzal szoktam kezdeni, hogy nem lehet megszokni a betegségeket, azt, ha a gyermekünk megbetegszik…

S valóban nem…Ketteske tegnap óta lázas…bágyadt, elesett..Ez “csak” egy “mindennapos”, átlagos, torokfájásos, lázas betegség. Mégis….a szívem szakad meg a csillogó szempár, a kipirult arcocska, cserepes száj láttán.

Nagyon rossz így látni az én Örökmozgó,ugribugri gyerekem.

Nem könnyű Háromgyerekes Anyucinak lenni..ilyenkor pláne nem. Hiszen csak Vele lennék, őt ápolnám, szeretgetném. De közben ott van a másik kettő-főleg a 16 hónapos, aki szintén csak anyára vágyik. S próbáljuk meg őket elszeparálni egymástól, hogy ne legyen beteg a másik, de akkor hogy legyek egyszerre több helyen? Hiszen ilyenkor tuti nem kell Apa senkinek se. Kinek mondjam, hogy most nem tudok vele maradni, mert hív a Másik?

Ilyenkor igyekszem a beteggel több időt tölteni, s igyekszem a Kicsit, aki szeparációs szorongását éppen maximumon mutató 16 hónapos mivoltával egész nap csak rajtam csüngene (szó szerint, mert ilyenkor, hogy csak rá figyeljek, egész nap szopizni szeretne) Apához átpártoltatni…

S közben a hűtőfürdő, priznic, gyógyszerek…lázmérés, igyál Kisfiam….

Egyeske ilyenkor még kevesebbet kap belőlem….Apa szintén…

S hol vagyok Én? Már lassan összeér a szemöldököm, hetek óta készülök tornázni, de soha nem jutok el, pedig csak a garázsig kellene mennem, annyira siettem a Gólyahírbe délután, de az futott át az agyamon, mi van ha újra lázas lesz, hogy elfelejtettem átöltözni, s melegítőbe mentem el…, hogy egész éjjel az ágya mellett feküdtem a földön, hogy őrizzem az álmát, s kergessem a lázát, mert egy Édesanya erre is képes.

De ez mind nem számít semmit, csak gyógyuljon meg mielőbb.

Kitartás a betegeskedőknek, szép hétvégét Mindenkinek

Ez is érdekelhet…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..